Presenterna.se Presenttips för dig som letar presenter online. 2014-12-09T23:51:31Z http://www.presenterna.se/feed/atom/ WordPress Jontz http://adaw <![CDATA[GoPro Hero 4 – Bästa actionkameran]]> http://www.presenterna.se/?p=3989 2014-12-08T22:11:40Z 2014-12-08T16:55:12Z ..]]> För några år sedan slog GoPro kameran världen med häpnad! Äntligen fick alla vi som gillar action och äventyr möjlighet att filma och fota allt det vi upplevde. Det här var inte möjligt tidigare, för vem kan hålla i en kamera medan man klättrar i berg, flyger högt över skateboardrampen, surfar eller kastar sig ner för skidbacken? Det enda man kunde göra innan denna fantastiska GoPro kamera (extern länk) dök upp på marknaden var att försöka fästa den på kroppen och hoppas att den inte skulle lossna och gå sönder. Det är något helt annat om du har en GoPro kamera, då kan du fästa den precis var du vill och inte riskera att den lossnar, dessutom är den otroligt stöttålig och okänslig för fukt och vatten.

Tillbehören minst lika viktiga

Om du köper en GoPro kamera till dig själv eller ska ge bort den i present får du för allt i världen inte glömma GoPro-tillbehören (extern länk)! Det är alla dessa fästen och stativ som gör GoPro till ett otroligt flexibelt kamerasystem som funkar perfekt för action och äventyr. Med de rätta tillbehören kan du filma det du eller födelsedagsbarnet upplever ur i stort sett vilken bildvinkel som helst.

Med GoPro Helmet Front Mount eller GoPro Side Mount kan du fästa din GoPro kamera utanpå pannan eller vid sidan av huvudet vilket passar utmärkt när du ägnar dig åt utförsåkning eller kör motorcykel. Annars kan du fästa din GoPro kamera på bröstet med GoPro Chesty, på handleden med GoPro Wrist Housing, på motorcykeln eller cykeln med GoPro Roll Bar Mount eller varför inte på surfbrädan med Surfboard Mount? Du kan även skaffa ett GoPro fäste till hunden om du så vill.

Specifikationer för GoPro Hero 4 Black Edition

Sist men inte minst så tänkte vi på presenterna.se såklart titta på själva GoPro kameran. Vi förväntar oss att du kommer att bli så grymt imponerad att du genast kommer att ge bort den i present till någon äventyrlig vän, eller kanske snarare köpa en till dig själv. I alla fall om du blir lika imponerad som vi blev av den senaste modellen GoPro Hero 4 Black Edition. Jämförelser av GoPro 4 hittar du på AlltomGoPro.se.

 • Storlek: 41 x 59 x 21/30 mm, vilket är en perfekt storlek för en actionkamera.
 • Videoupplösning: Upp till 4K med 30 fps (frames per second)!
 • Stillbildsfoto: 12MP och du kan fota med 30 bilder/sek. Sensorn är otroligt ljuskänslig vilket ger bra bilder i dåligt ljus.
 • Vattentätt ner till 40-meters djup.
 • Inbyggd WiFi och Bluetooth för kontroll och överföring av bild- och videofiler.
 • Inbyggd mikrofon med mycket bra ljudupptagning.
 • Night Photo Mode för bättre bilder i dåligt ljus.
 • Manuella exponeringsinställningar, vitbalans och skärpa.
 • Suverän LCD-skärm där du kan kontrollera dina inställningar och titta på dina bilder och videoklipp.
]]>
0
Jontz http://adaw <![CDATA[Aktivitetsarmbandet – Årets julklapp 2014]]> http://www.presenterna.se/?p=3983 2014-11-28T12:58:23Z 2014-11-28T12:58:23Z ..]]> Jaha, då var det klart: årets julklapp 2014 blev det omåttligt populära aktivitetsarmbandet! Ett litet armband som har koll på hur aktiv du är, visar hur många kalorier du förbränner, har koll på din puls och sömn och så vidare, ett riktigt hälsoarmband alltså! Naturligtvis var det som vanligt HUI Research som utsåg årets julklapp för 27:e året i rad. De menar att aktivitetsarmbandet har funnits ett tag på marknaden men att det är först i år som försäljningen av armbandet har skjutit i höjden.

Ett utmärkt val men det visste vi redan

Intet nytt under solen, som det gamla talesättet säger. Vi på presenterna.se har naturligtvis för länge sedan insett att aktivitetsarmbandet är en alldeles utmärkt present och julklapp för annars hade vi aldrig lagt upp Fitbit One redan i februari 2013 (alltså för snart två år sedan) och sedan Fitbit Flex på sommaren samma år. Vi har dessutom haft en massa kunder som har insett att Fitbits aktivitetsarmband är en helt suverän present, det är därför åtgången har varit så stor.

Så vad kan ett aktivitetsarmband göra?

Ett aktivitetsarmband är det perfekta verktyget för dig som vill komma i form och vill leva ett nytt sundare liv. Här ska vi ge dig exempel på vad det bästa aktivitetsarmbandet Fitbit kan göra för dig eller för den som du ger bort det i julklapp till:

 • Räkna varje steg du tar.
 • Visa hur många kalorier du har förbränt.
 • Visa hur bra du har sovit.
 • Du kan logga dina vanor så du kan lägga om din kost och öka ditt motionerande om så behövs.
 • Du kan sätta upp dagsmål för dina vanor och fem små lampor indikerar hur nära målet du har kommit. När alla lampor lyser har du uppnått ditt dagsmål.
 • Du kan sova och duscha med Fitbit aktivitetsarmband eftersom det är vattentåligt.
 • Du kan såklart synka aktivitetsarmbandet med din smartphone, surfplatta och dator.
]]>
0
Lasse <![CDATA[Sprutande toasits]]> http://www.presenterna.se/?p=3964 2014-11-21T12:57:03Z 2014-11-21T12:57:03Z ..]]> Jaja, vi vet att det här är en urlöjlig present, men hur roligt är det inte att göra klassiska små hyss ibland vare sig man är ett barn eller en vuxen person som har barnasinnet kvar.

Placera denna sprutande toasits under toalettringen så kommer nästa person som sätter sig på den få sig en blöt överraskning. Låt gärna barnen stå utanför toalettdörren och vänta på det kommande vrålet inifrån toaletten och barnen kommer att kikna av skratt. Och du kommer förmodligen du få dig ett gott skratt själv.

Köp sprutande toasits i smyg till barnen utan att din partner vet om det så kan hon eller han få sig en otrevlig överraskning som garanterat kommer att älskas av dina barn.

]]>
0
Lasse <![CDATA[Sockervaddsmaskin]]> http://www.presenterna.se/?p=3961 2014-03-08T16:06:33Z 2014-03-08T16:06:33Z ..]]> Nej, att göra sockervadd hemma istället för att köpa sockervadd på ett tivoli eller på cirkusen är inte alls svårt, det ända du behöver är socker och en sockervaddsmaskin. När du använder en sockervaddsmaskin blir en enda matsked socker en 20 cm hög sockervadd. Snacka om att du blir lurad när du köper sockervadd på tivolit eftersom en matskedd med socker nästan inte kostar någonting. Okej, deras sockervadd kanske är större och kräver en matskedd till, men hemmakan du göra hur många sockervadd du vill utan att bli ruinerad.

Så gör du: Värm upp sockervaddsmaskinen, häll en matsked socker i mitten av maskinen, sätt på den och sedan ser du hur de nästan magiska sockertrådarna bildas. Med en pappersstrut eller en pinne fångar upp de små sockertrådarna tills din sockervadd är fulländad.

Det här är en perfekt present till sötsaksälskaren eller till vilket barn som helst.

]]>
0
Lasse <![CDATA[Kitchpro Marinadspruta]]> http://www.presenterna.se/?p=3949 2014-03-08T16:06:19Z 2014-03-08T16:06:19Z ..]]> Ja, du vet hur det är. Man penslar och penslar grillköttet med en riktigt smaskig marinad men ändå får köttet knappt någon smak alls. Om du skaffar Kitchpro marinadspruta är det slut med det. Med den här marinadsprutan kan du spruta in marinad i hela köttbiten, precis hur mycket eller lite du vill.

Kitchpro Marinadspruta passar extra bra för stora köttbitar och stekar där marinaden annars inte har en chans att ta sig speciellt långt in. Om du verkligen att din lammstek ska smaka vitlök och örter sprutar du helt enkelt in en smaskig vitlöks- och örtmarinad i den och kan sedan servera den godaste lammstek du någonsin serverat.

Kitchpro Marinadspruta är en klockren present till hemmakocken, grillentusiasten eller marinadmästaren.

]]>
0
Lasse <![CDATA[Minecraft fackla]]> http://www.presenterna.se/?p=3958 2014-03-08T16:05:30Z 2014-03-08T16:05:30Z ..]]> Denna coola Minecraft fackla är ett måste för alla Minecraftnördar. Minecraft Light Up Torch har et pixlat utseende och är identisk med den fackla som finns i det legendariska spelet. Den både lyser upp i mörkret och skrämmer iväg eventuella zoombies. Denna Minecraft Fackla kan ställas på plana ytor eller hängas upp på en skruv eller spik på väggen så att du slipper att springa runt och hålla den hela tiden.

Om du är ute efter en present till en spelnörd som älskar Minecraft så har du precis fått det bästa presenttips vi kan ge dig.

Minecraftfacklan är naturligtvis en licensierad produkt, drivs av 3 AAA-batterier, väger 270 gram och är 28x6x6 cm stor.

]]>
0
Jontz http://adaw <![CDATA[Skyrim]]> http://www.presenterna.se/?p=3401 2014-01-22T10:12:49Z 2014-01-15T12:47:47Z ..]]> En bra present till pojkvännen som är en spelnörd!

Skyrim är ett fantasyrollspel som innehåller en hel del action och är det femte och bästa spelet i serien The Elder Scrolls. Skyrim har en grymt bra story, fantastisk grafik, häpnadsväckande miljöer och du tvingas fatta många svåra beslut genom spelets gång. Det är inte många äventyrsspel som är så komplexa och så väl genomtänkta som Skyrim och därför är det inte konstigt att det är så många som spelar Skyrim och att spelet har fått lysande recensioner både i tidningar och på nätet.

Story

Skyrim utspelas i den nordliga provinsen Skyrim i imperiet Tamriel och det har gått 200 år sedan äventyren i Oblivion (The Elder Scrolls IV). Spelet börjar med att kungen av Skyrim har blivit mördad och allianser skapas för att överta tronen och andra vill bryta sig ur imperiet. Som om det inte var nog har drakarna återkommit till Tamriel (helt enligt Elder Scrolls profetia) och den som drivit drakarna till Skyrim är den förintelsens gud Alduin. Det finns bara en som kan bekämpa Alduin och drakarna: Dragonborn, en man/kvinna som är född med en draksjäl.

Spelets början

I början av spelet ska din karaktär precis halshuggas för att ha gått över gränsen till Skyrim. Plötslig uppstår tumult när en drake anfaller området och några Stormcloaks hjälper din karaktär att fly. Sedan måste du välja om din karaktär ska hjälpa Ralof (en stormcloak) eller soldaten Hadvar. En bit in i spelet får din karaktär reda på att han är född med draksjäl och kallas för Dragonborn. Dragaborn får nu som uppgift att besegra Alduin och drakarna.

Spelets gång

Skyrim utspelas i en trovärdig fantasyvärld och din karaktär tar sig fram genom fantastiska miljöer som består av ödsliga tundror, snötäckta skogar och frostiga landskap. På din väg genom Skyrim finns det mycket att upptäcka. Varje by har en intressant historia att berätta och folkslagen har sina traditioner och fördomar som påverkar dig under din färd. Folken är misstänksamma och beskyller varandra för diverse katastrofer och annat elände.

Som spelare bestämmer du själv hur snabbt du vill ta dig genom Skyrim. Vi rekommenderar att du tar det lugnt och utforskar din omgivning så mycket som möjligt eftersom det är minst lika kul att upptäcka och göra saker på vägen som att slåss mot drakar.

]]>
1
Elisabet <![CDATA[Försvarspray och överfallsalarm]]> http://www.presenterna.se/?p=3389 2014-02-06T07:28:38Z 2014-01-06T13:47:40Z ..]]> Super Gaia försvarsspray är inte bara en mycket effektiv försvarsspray som irriterar överfallarens ögon i flera minuter utan innehåller även ett överfallslarm som tjuter riktigt högt och länge. Inte nog med det, försvarsprayen skickar även iväg en röd ID-färg på överfallaren som sitter kvar på huden i flera dagar vilket gör det enklare för polisen att få tag på gärningsmannen. Överfallslarmet fortsätter till och med att tjuta om du tappar det under överfallet och går inte att stänga av.

Super Gaia är alltså det ultimata försvarsredskapet som kan vara bra att ha med sig när man är ute sent på natten, är ute och reser eller befinner sig i otrygga miljöer. Denna kombinerade försvarsspray och överfallslarm är en perfekt present till flickvännen, till sin mamma eller till någon som ofta är ute på vift.

]]>
0
Elisabet <![CDATA[Filmklappa]]> http://www.presenterna.se/?p=3393 2014-02-06T07:43:26Z 2014-01-06T13:47:29Z ..]]> En filmklappa är ett måste för varje seriös videofotograf som älskar att knåpa ihop sina egna filmer. Filmklappan ger inte bara ett seriöst intryck utan är faktiskt ett mycket praktiskt redskap som gör det enklare för dig att hålla reda på videosekvenserna när det är dags att redigera.

En filmklappa är alltså ett oumbärligt redskap för alla som gör egna kortfilmer, dokumentärer och musikvideor, men är också en kul grej för dig som bara lattjar lite med videokameran ibland.

En filmklappa är ett av de bästa presenttips vi på presenterna.se kan ge när du ska ge bort en present till någon som älskar att filma.

]]>
0
Elisabet <![CDATA[Arse Face Handuk]]> http://www.presenterna.se/?p=3386 2014-02-06T07:44:44Z 2014-01-06T13:47:15Z ..]]> Den här handduken är perfekt för dig som inte gillar att torka ansiktet med samma del som du torkat baken och dina övriga nedre regioner med. Förvisso brukar man väl vara ren när man torkar sig, men ibland kanske man missar något, eller?

Okej, vi erkänner, Face Arse-handuken kanske inte är världens mest nödvändiga produkt, men den är i alla fall riktigt snygg, är en rolig present och är trots allt även en smula praktisk.

]]>
0